Sergi Botías és un dels nous entrenadors que s’incorporen al Club de Futbol Alella de cara a la pròxima temporada.

Només té 20 anys, però arriba al Municipal d’Alella carregat d’il·lusió i amb ganes de treballar al màxim. Sergi Botías dirigirà la temporada vinent el Benjamí ‘C’ i el Cadet ‘A’, formant equip tècnic amb Kevin Lanzarote.

Aquest jove colomenc va jugar durant molts anys al Júpiter, abans de fitxar pel Sant Gabriel per defensar la porteria del club adrianenc en edat juvenil. Ha passat per categories de nivell dins del futbol català i ara afronta la seva quarta temporada a les banquetes.

“En l’últim any de juvenil el Sant Gabriel em va oferir l’opció de començar a entrenar. Vaig agafar un prebenjamí i la temporada va anar molt bé. Vam quedar quarts. L’any següent, tot i que no vaig poder acabar la lliga amb el benjamí per tema d’estudis i feina, els números també van ser bons”, relata el nostre nou míster.

Botías també ha fet d’entrenador de porters al Santgra i va estar durant etapa a l’escola del Singuerlín. Però, com va saber de l’existència del projecte del CF Alella? “Docs jo jugava amb el fill de l’Àngel Bonilla, coordinador del club. Quan va saber que deixava el Sant Gabriel em va presentar la proposta de l’Alella”, exposa en Sergi.

Controlar dos vestidors

Com que Botías formarà parella de banqueta amb Kevin Lanzarote, amic i company d’estudis, la tasca de dirigir dos equips alhora serà més senzilla. “Jo em centraré més en el Benjamí ‘C’ i ell en el Cadet. Al Benjamí tenim talent que s’ha de treballar i polir. El Cadet crec que és un dels millors equips que té l’Alella ara mateix. El grup està capacitat per fer coses importants” assegura el nostre protagonista.

Sergi Botías ja ha pogut realitzar diverses sessions d’entrenament amb els seus nous jugadors i des de l’inici ha volgut deixat clar quin és el seu segell. “Sempre m’ha agradat l’estil de proposar joc. No em serveix que els nens juguin en llarg tota l’estona i s’aprofitin dels errors del rival. Volem guanyar jugant bé; sent protagonistes. El com és important”, valora.

Com és lògic, el tècnic utilitzarà dues metodologies diferents per conduir el Benjamí ‘C’ i el Cadet. “Per un tema d’edat, no pots tractar igual als jugadors. Amb els benjamins s’ha de tenir tacte perquè entenguin el missatge. Els cadets es volen sentir importants i necessiten a algú més exigent al costat”, afirma.

Botías creu que “és vital” que els jugadors vegin que el seu entrenador ha “jugat en bones categories” perquè creguin en ell. “Si veuen que tu ho has aconseguit, et fan més cas perquè et volen imitar”, reconeix. Sobre la seva condició de porter, en Sergi creu que això suposarà “una mica més de feina” pels porters del Benjamí ‘C’ i el Cadet, sobretot perquè és “una persona molt exigent en aquesta posició”.