En Rafa Navarrete és un dels porters del primer equip i, a més, exerceix de fisioterapeuta del planter. En els seus inicis va coincidir al Sao Paulo amb Rogerio Ceni, una llegenda al Brasil

Tenir cura de les lesions és vital per assegurar el bon funcionament de qualsevol club. Al CF Alella, aquesta funció recau a les mans de Rafa Navarrete, porter del primer equip i fisioterapeuta de l’entitat. Cada dimecres, en Rafa s’ocupa de tractar els jugadors que ho necessiten a peu de camp.

Amb 38 anys, el porter de l’Alella va fitxar pel club després de parlar amb el president, Joan Vidal. En Rafa va aterrar a l’entitat procedent de la Unió, on jugava i també actuava com a ‘fisio’. “És complicat ser jugador i fisio al mateix temps. Si estàs entrenant o en un partit i un company es fa mal, és difícil actuar”, ens assegura.

Segons el nostre protagonista, “és molt bonic treballar amb jugadors de formació”, malgrat que en la majoria d’ocasions no necessiten ser tractats. “La veritat és que ens donen poca feina. Tenen tantes ganes de jugar i d’entrenar que no els importa donar-se cops”, diu en Rafa.

Rafa Navarrete va néixer al Brasil, país on es va iniciar com a porter en diferents equips de Sao Paulo

En més d’un partit, mentre actuava com a porter del primer equip, li ha sortit la ‘vena’ de fisioterapeuta i ha tingut ganes d’atendre un company lesionat. Així mateix ens ho reconeix. “En un partit del primer equip estava a la banqueta i el fisioterapeuta no havia vingut. Vaig sortir vestit de porter a atendre un company. No puc veure algú de l’equip a terra i no fer res”, ens revela en Rafa.

L’estil brasiler

Malgrat que fa 13 anys que és a Espanya, en Rafa Navarrete va néixer al Brasil, país on es va iniciar com a porter en diferents equips de Sao Paulo. Tot i així, en Rafa sempre ha sigut seguidor del Flamengo, un club de Rio de Janeiro. “La gent d’allà no entenia com sent de Sao Paulo em podia agradar el Flamengo de Rio de Janeiro. És com ser de Barcelona i que t’agradi el Madrid”, afirma el fisioterapeuta del CF Alella.

Si algú és reconegut a Sao Paulo com una llegenda aquest és Rogerio Ceni (45), ex porter del Sao Paulo FC i jugador que, actuant sota els pals, ha marcat més gols en la història del futbol (132).

“Jo vaig jugar al Sao Paulo, el club de Rogerio Ceni, i entrenava seguint les seves mateixes rutines. Al club tots els porters fèiem els mateixos exercicis. Hi havia una planificació conjunta i coincidíem tots amb els mateixos entrenadors”, relata en Rafa. El porter de l’Alella va continuar jugant allà fins a l’etapa juvenil, quan va aparcar el futbol per cursar els seus estudis de Fisioteràpia. Una gran aventura sempre agradable de recordar.