Parlem amb Sergi Jiménez, entrenador del Prebenjamí, per descobrir com els jugadors estan aprenent a jugar en col·lectiu i a compartir espais al camp

Vuitè amb 14 punts i havent puntuat en dels 12 partits jugats fins ara, el Prebenjamí està quallant una bona temporada fins al moment. Els resultats, sempre en un segon pla en aquesta categoria, són bons, però millor és l’esperit d’aprenentatge constant que està tenint l’equip.

El cos tècnic, format per Sergi Jiménez i Carlos Chicano, està intentant que aquest curs serveixi perquè els jugadors puguin tenir una gran experiència en la categoria Benjamí. Aquest és un any per gaudir del primer futbol competitiu, aprendre conceptes bàsics i situar les bases de les pròximes temporades.

“Després de quasi mitja lliga, podem dir que ja som un equip. Les coses van funcionant. Hem passat d’un grup on la meitat no es coneixien a començar a funcionar com un bloc”, ens explica Sergi Jiménez, entrenador del Prebenjamí.

El tècnic ens destaca l’aspecte que més satisfacció li està donant en relació a l’evolució del grup. “Sobretot destaco la millora tàctica que estem fent. Cada jugador respecta molt més la seva posició i estem començant a jugar més en col·lectiu”, afirma.

La filosofia del cos tècnic per aquesta categoria és molt clara: la diversió no pot estar mai per sota de la competició.

Una missió: la diversió

La filosofia del cos tècnic per aquesta categoria és molt clara: la diversió no pot estar mai per sota de la competició. “Sigui quin sigui el resultat, en cada partit intentem parlar al final per reforçar tots els jugadors i que marxin sempre contents a casa”, apunta Jiménez.

“Els nens són molt petits i no podem permetre que pateixin pel futbol. El futbol ha de ser sempre positiu en aquesta edat. L’avantatge d’aquest grup és que no s’obsessiona massa amb el resultat i que el grup de pares és molt bo. Això sempre ajuda”, afegeix el míster.

De cara al segon tram de la temporada, Sergi Jiménez es fixa un objectiu: aconseguir que els jugadors del Prebenjamí “prenguin millors decisions amb la pilota”. “Ara encara ens costa mantenir les posicions davant d’equips que tenen molta possessió. Hem de continuar treballant el portar la pilota d’un costat a un altre, no sempre en vertical”, afegeix.

I com es treballa això? “Entrenem molt a través de conservacions actives. En aquesta edat, crec que els exercicis estàtics no són bons perquè els nens es perden. Necessiten estar en moviment per mantenir-se concentrats”, ens detalla Sergi Jiménez per tancar l’entrevista.