Si alguna cosa ha marcat la temporada del futbol base de l’Alella ha estat el gen competitiu que han exhibit la majoria dels equips del club

Amb la temporada 2017-2018 a punt d’arribar a la seva fi, ara és el moment de començar a fer balanç. Per això hem demanat l’opinió a Angel Bonilla i Toni Palao, coordinador del CF Alella i director tècnic del futbol base. La temporada ha tingut grans notícies per la base, com el títol de l’Aleví ‘C’, les opcions d’ascens ben vives d’ascens de l’Aleví ‘B’, el tercer lloc del Benjamí ‘C’ o la lluita del Cadet per ser campió.

“L’ascens de l’Aleví ‘C’ ha arribat gràcies a diversos factors. El caràcter dels entrenadors s’ha complementat molt bé amb les ganes de guanyar dels jugadors. Kevin i Reina han fet una gran feina”, ens detalla Angel Bonilla. Segons el coordinador del club, “s’ha treballat amb molta intensitat durant tota la temporada”.

En relació a la resta d’equips alevins, Bonilla exposa la seva opinió: “L’Aleví ‘A’ ha acabat la lliga sent molt més compacte que al principi, tot i ser un grup nou. La resta dels alevins han estat realment estables. La classificació no enganya”.

Toni Palao, per la seva part, comparteix criteri amb el coordinador del club. “Aquest any es van crear dos equips alevins pensats per lluitar per l’ascens. Un ja ha aconseguit el títol i a l’altre encara li queden opcions en l’última jornada. Els nens han entès a la perfecció la filosofia de competició que es buscava des del club. No només calia jugar bé, sinó competir per guanyar”, afirma.

La temporada ha tingut grans notícies per la base

Explotar la competitivitat

Quan en una mateixa temporada hi ha tantes plantilles instaurades entre les cinc primeres posicions, buscar una explicació en la casualitat és caure en un error. “Crec que aquesta temporada l’Alella ha explotat en la qüestió competitiva. Els entrenadors han exigit molt i els jugadors han donat la cara en la majoria dels casos”, celebra Angel Bonilla.

“El Prebenjamí ha millorat resultats, però estem a mig camí d’on volem ser. Amb el Benjamí ‘A’ s’ha aconseguit mantenir la categoria a Segona, tot i que penso que hi havia plantilla per a una mica més. El Benjamí ‘B’ ha fet un any notable i el ‘C’ ha competit a la perfecció, quedant tercer a la lliga”, afegeix.

“El Cadet podria haver estat campió. Segurament ha faltat un punt d’experiència en duels directes, pel simple fet de ser de primer any. Amb l’Infantil ens ha costat molt treballar. En Gerard Escalada ha fet una feina espectacular, perquè ha faltat compromís. Li ha tret rendiment a tot”, diu Boni per acabar. La perfecció no existeix, però l’Alella ha fet una temporada de notable alt.