L’entrenador del primer equip explica com s’ha intentat canviar la dinàmica de mals resultats.

En l’últim partit oficial disputat al camp del Premià de Dalt (0-1), el CF Alella trencaria una sequera de més de cinc mesos sense guanyar. Després de set partits dirigint l’equip, Carlos Garcia i Antonio Garcia podrien celebrar la seva primera victòria al club.

A banda de compartir banqueta, l’equip tècnic del primer equip també forma tàndem al negoci familiar: una parada de fruita i verdura situada al mercat de la Barceloneta i oberta des de fa més de mig segle. Avui hem visitat el mític barri mariner de Barcelona per conèixer d’aprop la història de l’entrenador del CF Alella, Carlos Garcia.

Com comença la seva vinculació amb el futbol?

Jo sóc de Badalona, tot i que he estat tota la vida vinculat al barri de la Barceloneta. Aquesta sempre ha estat una zona molt ‘futbolera’ i amb molt ambient, suposo que per la naturalesa d’espais reduïts que té el barri. Com a jugador, jo vaig sortir de la Unió Esportiva Artiguense i després vaig passar per clubs com el Bufalà, el Singuerlín i el Llefià. Fa sis o set anys vaig debutar com a entrenador dirigint l’Atlàntic Barceloneta, aleshores filial del CD Masnou.

Què el va motivar a entrenar?

Simplement la passió pel futbol. En el seu moment podria haver allargat una mica la meva etapa de jugador, però em va sorgir l’oportunitat d’anar a l’Atlàntic. Llavors vaig haver de deixar de jugar i ja em vaig centrar en el tema d’entrenar. Em va agradar aquella primera experiència i per això he seguit.

Sempre ha format equip tècnic amb el seu germà Antonio?

No (riu). Aquesta és la primera vegada que treballem plegats. Ell també ha passat per molts clubs com a jugador i té experiència en bones categories, però com a entrenador mai havia dirigit un equip. S’ha estrenat amb mi.

Per què van decidir provar sort com a equip tècnic?

Bé, crec que el meu germà tenia ganes d’intentar entrenar. Nosaltres buscàvem un lloc on poder treballar còmodes i el CF Alella ens ho està deixant fer. El club reunia les condicions per començar aquesta experiència i no ens ho vam pensar.

Són molt diferents a l’hora d’entendre el futbol i dirigir? Es complementen bé?

Penso que nosaltres venim d’una tradició de futbol diferent a l’actual. Ara el futbol no es viu com fa uns anys. Inclús crec que està fent passes enrere. És evident que les instal·lacions, la tecnologia i la seguretat han millorat molt, però crec que els nens no viuen l’esport amb la passió d’abans. Crec que amb el meu germà ens complementem bé. Ell, tot i ser més gran, té menys experiència i a vegades encara veu algunes coses des de la posició del jugador.

Què va cridar-li l’atenció del CF Alella per començar a formar part del seu projecte esportiu?

Jo havia jugat molts anys a futbol amb el director esportiu, Toni Palao. Tenim amistat i em va presentar tot el projecte que ha iniciat l’entitat. Em va semblar interessant, tot i que el primer equip no va tenir un bon inici. Hem vingut per intentar reconduir la situació en quatre o cinc anys. Espero que tot rutlli com volem.

Ha estat difícil aixecar la moral del vestidor de la primera plantilla?

Això sempre és complicat. Quan arribes a un vestidor enfonsat pels resultats has d’intentar connectar de seguida amb els jugadors. Personalment, estic molt content amb l’actitud i el canvi que han fet els nois, tot i que és evident que els resultats podrien haver estat millors. Crec que s’ha de valorar el treball i afrontar els set partits que ens resten amb la màxima ambició possible.

Quina idea té per l’equip de la pròxima temporada?

Matemàticament no hem baixat de categoria, però salvar-se és extremadament difícil. Per això estem començant a planificar un hipotètic pròxim any a Quarta Catalana. Intentarem convertir aquest pas enrere en dos cap endavant. L’any vinent s’ha d’afrontar amb il·lusió, formant un equip jove i amb alguns tocs d’experiència. Si baixem, l’objectiu de la pròxima temporada serà pujar.

Poder comptar amb un equip juvenil serà molt important?

En general, crec que el futbol base patirà un canvi positiu. Ha vingut gent nova i qualificada que intentarà crear un equip juvenil que transmeti la il·lusió que suposa debutar amb la primera plantilla. Necessitem tenir aquestes ganes per sota i obligar els jugadors del primer equip a estar atents.