Comptes aprovats. L’Assemblea aprova els comptes per unanimitat i veu com el club exposa una problemàtica: la Federació Catalana de Futbol té registrat el naixement de l’entitat el 1967

L’Assemblea de socis del CF Alella se celebrava ahir al vespre a les Golfes de Can Lleonart amb molts punts importants a tractar. Els dos primers, el resultat de l’exercici econòmic 2015-2016 i el pressupost de la present temporada, serien aprovats per unanimitat. L’entitat tanca l’exercici anterior amb 600 euros de benefici i disposa d’un pressupost de 93.163 euros per la campanya actual.

Interpretant la història

Sens dubte, però, un dels elements de màxima rellevància tractats durant l’Assemblea va ser la història del club. En principi, el CF Alella ja havia començat a treballar pel centenari del 2022, ja que els documents fundacionals de la institució es van redactar el 1922. En la sessió de Can Lleonart, però, la massa social de l’Alella podria conèixer la problemàtica a la qual s’ha d’enfrontar ara la junta.

La directiva del club va rebre una notificació oficial per part de la Federació Catalana de Futbol, document on es detalla que la Federació només té constància de l’existència del CF Alella a partir de 1967 i que, per tant, enguany tocaria celebrar el 50º aniversari.

Malgrat que existeix documentació física que confirma l’existència d’una entitat esportiva des de 1922, els juristes de la Generalitat interpreten aquestes actes fundacionals més com una espècie de contracte de lloguer que com un document vàlid que confirmi que l’Alella té ara 95 anys de vida.

La documentació que ha aconseguit agrupar la directiva actual és del 4 de desembre de 1922, data en la qual neix el Foot-Ball Alella. Aquesta organització no tingué un funcionament regular (es va aturar del 1924 a 1926 i també al 1928). Després de tot aquest procés inconstant neix l’Associació Esport Club Alella, equip que també deixa de funcionar durant la Guerra Civil. Del 1958 al 1966 no hi ha constància d’activitat i cal arribar al 1967 per viure el naixement del CF Alella actual.

Un cop constatat tot l’anterior, la directiva va explicar que, a ulls de la FCF, el 75º aniversari que es va celebrar el seu dia no va ser veraç, ja que oficialment el club no era tan antic. Ara, des del CF Alella s’ha iniciat una demanda d’ajuda cap a directives anteriors i població civil, per tal d’intentar recollir més documentació que sigui vàlida per la Federació Catalana de Futbol.

Reforma del camp, qüestió esportiva i comunicació

Per acabar, l’Assemblea de socis (uns 200 i escaig) també va dedicar uns minuts a tractar el projecte de reforma que l’Ajuntament té, ara per ara, previst d’executar al Municipal d’Alella. El Ple ha aprovat una inversió de 315.000 euros que no inclou el canvi de gespa (inicialment eren 550.000 euros) i que s’utilitzaran per remodelar les graderies, la zona de bar i per crear despatxos i sales polivalents. La licitació de les obres es farà d’aquest gener a l’abril i, en principi, l’1 de juny han de començar les obres.

En termes esportius, el CF Alella ha crescut aquesta temporada un 10% a nivell de jugadors respecte la lliga 2015-2016 (ara hi ha 189 jugadors/es al club) i la temporada vinent es preveu fer un increment d’un 10-15% més.

Ja per acabar, i en relació a l’estratègia de comunicació del club, l’Alella va exposar davant la massa social com ha expandit els seus canals de difusió. Només a Facebook, l’entitat ha passat d’arribar amb les seves publicacions a un total de 3.150 usuaris (comptabilitzats durant el setembre del 2015) a 17.720 (comptabilitzats durant el gener del 2017).

En aquest sentit parlem d’un augment del 460%, mentre que a nivell de seguidors a les xarxes socials s’ha experimentat un increment del 62% des del curs 2015-2016 fins ara.