El CF Alella condemna qualsevol acte de racisme i nega l’aparició d’insults racistes al seu camp

La Junta Directiva del CF Alella qualifica com a absolutament falsa la publicació feta pel pel perfil d’Instagram ‘Parlem d’Esports Mataró’ (@parlemdesports), després del partit de Quarta Catalana (Grup XI) entre l’Alella i el filial del CD Masnou. En aquesta publicació, l’esmentat perfil assegura que el partit es va «aturar per culpa d’un individu que va estar insultant, amb insults racistes, un jugador visitant».

Sobre aquesta afirmació, la Junta Directiva vol manifestar el següent:

-Que el CF Alella es posiciona totalment en contra del RACISME i de qualsevol acte racista dins d’una instal·lació esportiva. Actituds i comportaments com aquest no han de tenir mai cabuda en un entorn educatiu i ric en valors com el futbol.

-Que és totalment fals que es pronunciés un insult racista d’una persona de la graderia cap a un jugador visitant.

A continuació es trasllada una breu explicació dels fets:

-En un moment de la segona part es produeix una falta i un posterior intercanvi de gestos entre una persona de la graderia i un jugador visitant. Des del camp, el jugador en qüestió envia petons en senyal de burla, i la resposta de l’aficionat és la següent: «Ets molt tonto». Aquesta és la frase literal que es va pronunciar en veu alta. Des del club, condemnem les dues coses: en primer lloc, les paraules del nostre aficionat, ja que no és correcte insultar ningú, i menys en un partit de futbol. I també els gestos de burla fets des de la gespa per un contrari cap a la graderia. Qui ha practicat esport és coneixedor que aquestes coses passen, tot i ser totalment criticables i condemnables. Mai les defensarem ni les justificarem. I treballem cada dia perquè no segueixin succeint. 

-A partir d’aquí, una persona de la GRADERIA, que aparentment venia a animar el Masnou, va entendre que l’aficionat de l’Alella en qüestió li havia dit un insult racista a ell. La seva reacció va ser tan desmesurada, intentant accedir a la tribuna del camp, que el partit es va haver d’aturar.

-Repetim: en cap moment algú es va dirigir a aquest aficionat, ni molt menys li va propinar cap insult racista. 

-Per precaució, la directiva va trucar a la Policia Local d’Alella i als Mossos, els quals es van personar al camp i es van fer càrrec de la situació. 

-Un cop aclarit tot plegat, el partit es va poder acabar amb normalitat.

Com a conclusió: 

-Volem expressar la nostra repulsa a qualsevol insult que es digui en un camp de futbol, sigui racista o no. Insultar de forma gratuïta no té cabuda en el món de l’esport i prendrem les mesures pertinents perquè expressions com «ets molt tonto» no s’hagin de sentir mai més al nostre camp. 

-Neguem amb rotunditat la veracitat dels fets publicats per ‘Parlem d’Esports Mataró’.