Iniciativa comunitària per impulsar que totes les persones puguem cuidar i ens sentim cuidades i acompanyades

‘Alella, poble cuidador’ és una iniciativa comunitària impulsada al nostre poble per impulsar que totes les persones puguem cuidar i ens sentim cuidades i acompanyades. Des que es va posar en marxa ara fa dos anys, el grup de voluntariat d’Alella poble cuidador ha realitzat més de 500 sessions d’acompanyament a persones que pateixen soledat, tenen malalties cròniques, es troben en final de vida o en dol, tant a domicili com en altres entitats socials i sanitàries del poble.

Des d’Alella poble cuidador també s’està fent una gran tasca conjunta amb tots els centres educatius. Més de 600 alumnes han participat ja en diferents tallers, obres de teatre i activitats, i 20 mestres han participat en formacions sobre cura i acompanyament.

Alella, poble cuidador també organitza tallers i formacions relacionades amb la cura i l’acompanyament obertes a totes les persones de poble, com el Taller ‘Acompanyar persones que estimes en el final de la vida’ o el Taller ‘Eines i recursos per l’auto-cura en salut mental’. També s’ha posat en marxa un Grup de Dol per persones que han patit la pérdua d’una persona estimada. Aquests són alguns exemples de la tasca que realitza. Podeu descobrir més coses sobre la iniciativa a la pàgina web https://alella.poblesquecuiden.org. Com a veïns i veïnes, hi ha moltes formes de participar-hi.

Des que es va posar en marxa ara fa dos anys, el grup de voluntariat d’Alella poble cuidador ha realitzat més de 500 sessions d’acompanyament a persones que pateixen soledat, tenen malalties cròniques, es troben en final de vida o en dol, tant a domicili com en altres entitats socials i sanitàries del poble.

El CF Alella ha decidit donar suport i fer-se socis de la iniciativa, contribuint tant a la seva sostenibilitat com a la generació d’idees per impulsar la seva acció, com, per exemple, la celebració d’un torneig solidari. Com a entitat que promou l’esport i la salut, pensem que compartim valors com la col·laboració, el treball en equip, la solidaritat i la cura mútua. En els equips de futbol, com passa a la vida, tots els jugadors i les jugadores som interdependents!