El CF Alella presenta un acord de col·laboració amb la Fundació Johan Cruyff per crear un equip de futbol inclusiu

El municipi d’Alella obrirà les seves portes al llarg dels pròxims mesos perquè tots els infants amb discapacitats físiques i psíquiques de la comarca puguin fer esport. El passat dissabte, la directiva del Club de Futbol Alella i una delegació de la Fundació Johan Cruyff signarien el conveni de col·laboració que vincula les dues entitats per fomentar la pràctica esportiva inclusiva al Maresme.

Coincidint amb la presentació dels més de 200 jugadors del CF Alella conduïda pel showman David Stromboli, el Camp de Futbol Municipal es convertiria en l’escenari ideal per donar el tret de sortida a aquest emocionant projecte. L’Alella i la Fundació Johan Cruyff s’abracen per treballar plegats amb un únic objectiu: posar a disposició de molts nens i nenes que ara mateix no poden fer esport un espai de formació i de benestar.

Des del moment present, el Club de Futbol Alella passa a formar part de les entitats esportives que col·laboren amb la Fundació Johan Cruyff per oferir a infants i adolescents amb discapacitats físiques o psíquiques la possibilitat de jugar a futbol. Convertint-se en el tercer club del Maresme, després del Racing Pineda de Mar i del Futsal Vilassar de Mar, amb capacitat per acollir jugadors discapacitats, l’Alella vol compartir amb tot el seu entorn l’enorme il·lusió que aquest compromís suposa.

Des de la directiva ja es treballa per incorporar una persona dins de l’organigrama tècnic que s’encarregui de coordinar i dirigir l’equip inclusiu que el club anirà configurant amb el suport de la Fundació Johan Cruyff, ens que realitzarà un seguiment periòdic de l’equip i que assessorarà el CF Alella en qüestions de metodologia de treball.

Esther Eroles, Coordinadora de projectes de la Fundació Johan Cruyff, assistiria a l’acte de presentació de l’acord i voldria felicitar el CF Alella per haver-se atrevit a fer el pas de començar a treballar amb discapacitats.

“La Fundació Johan Cruyff busca projectes esportius on els nens puguin demostrar les seves màximes capacitats. Quan parlem d’aquest col·lectiu de joves sempre ens fixem en les seves discapacitats, però nosaltres fem tot el contrari. Ens centrem en què poden fer”, destacava Eroles.

Des de la seva creació, la Fundació Johan Cruyff ha consolidat diversos eixos de treball a nivell internacional per lluitar contra la obesitat infantil, promoure la integració i els valors de l’esport i impulsar l’activitat esportiva inclusiva.

“Al Maresme no teníem cap projecte d’aquestes característiques. Poder començar-lo en un club on hi juguen persones sense discapacitat suposa un valor afegit pels nens. És molt important que les entitats esportives convencionals comencin a incorporar equips inclusius dins de les seves estructures”, apuntava Esther Eroles al llarg de la cerimònia.

La directiva del CF Alella tindria la deferència d’obrir l’acte amb un petit reconeixement a la figura de Cruyff. Una samarreta del club amb el ‘14’ a l’esquena, acompanyada d’una rosa blanca i de l’escut de la Fundació presidirien la cerimònia des del començament. Cal destacar que, un cop creat, l’equip inclusiu de l’entitat vestirà l’uniforme habitual del club i també lluirà l’escut de la Fundació Johan Cruyff.

“Penso que per a la nostra institució aquesta serà una experiència molt enriquidora. Des que sóc a la directiva he hagut de veure com alguns nens amb discapacitat havien de deixar el futbol i no vull que això torni a passar”, declarava Joan Vidal, president del Club de Futbol Alella.

El vicepresident de l’entitat, Manel Domínguez, exposaria durant la presentació les motivacions que han dut l’Alella a apostar per l’esport inclusiu. “En la humanitat hi ha molts llenguatges universals. Un és l’esport i l’altre és la solidaritat. Un club de futbol no només ha de ser útil en l’esport. També ha d’estar pendent de les problemàtiques socials i treballar per guanyar la lliga dels valors”, valorava.

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i la regidora d’esports del municipi, Glòria Mans, també assistirien a la cerimònia organitzada al Camp Municipal, felicitant el club per aquesta formidable iniciativa. “L’Ajuntament està compromès amb el projecte de l’entitat i l’any vinent invertirà uns 300.000 euros per millorar l’estat actual de la instal·lació esportiva”, anunciaria Francisco.

 La Federació Catalana de Futbol, també present

Per part de la Federació Catalana de Futbol, Antonio Jiménez, Delegat del Maresme, es va desplaçar fins al Camp de Futbol Municipal per segellar el compromís adquirit pel CF Alella amb la campanya ‘Prou violència al futbol’.