Celebrem un Sant Jordi diferent. I és per això que des del club us fem arribar cinc propostes de llibres per llegir durant aquests dies de confinament.

Rey del Mundo

Probablement sigui un dels relats periodístics de més qualitat que puguis trobar sobre una gran figura de l’esport. Les seves pàgines reconstrueixen amb tanta fidelitat la vida del llegendari Muhammad Ali que fàcilment el visualitzaràs lluitant al ring. La crònica no només parla del jove Cassius Clay que es va menjar el món amb el seu carisma i la seva velocitat. El Pulitzer David Remnick aprofita a la llegenda per fer una radiografia de la revolució afroamericana, amb èmfasi en la interessant relació entre Ali i Malcom X. L’homenatge a l’aleshores rei del món també guarda un espai honorífic als destronats Patterson i Liston. Imperdible.

Open

Andre Agassi, un dels millors tenistes de la història, fa equip amb un premi Pulitzer com J. R. Moehinger per explicar la seva vida: un relat que t’atraparà des del principi. Pot ser que coneguis cadascun dels seus èxits esportius, però amb aquesta biografia coneixeràs la increïble història del pare d’Agassi, el qual li va construir una màquina que disparava 2.500 pilotes diàries per convertir-lo en campió. La relació d’Agassi amb ell marcarà tota la seva carrera, però tot i la pressió i la fama, Agassi no deixa de banda el sentit de l’humor per explicar les seves memòries.

Pelé. Memorias del mejor futbolista de todos los tiempos

Si hi ha un rei del futbol al Brasil, aquest és Pelé, el futbolista que a dia d’avui segueix sent considerat un dels millors de tots els temps. Va guanyar el mundial tres vegades amb el Brasil, és el màxim golejador de la ‘canarinha’ i el vaixell insígnia de la millor selecció brasilera de la història. Admirat per molts, especialment al seu país natal, Pelé va decidir narrar en primera persona totes les seves vivències com a esportista professional. El llibre és una història explicada amb gràcia i modèstia pel futbolista que va enamorar al Brasil. A les pàgines, a més de la seva carrera esportiva, l’astre de la pilota narra la seva vida posterior com polític, ambaixador internacional i icona mundial de l’esport.

El llibre és una història explicada amb gràcia i modèstia pel futbolista que va enamorar al Brasil

Clemente: el verdadero legado de un héroe inmnortal

Un dels jugadors llatins que major empremta han deixat en el beisbol professional nord-americà. El porto-riqueny Roberto Clemente no només va sobresortir pel seu poder amb el bat i amb el guant (va deixar una mitjana de batuda de 317 i va guanyar 12 guants d’or consecutius) sinó per la seva qualitat humana. La seva mort en un accident d’aviació, quan portava ajuda a les víctimes de terratrèmol a Nicaragua el 1972 va truncar la carrera del possible millor jugador de tots els temps.

Michael Jordan: el rey del juego

Jordan és el referent per a gran part dels jugadors i aficionats al bàsquet. El més gran de tots els temps. Així es coneix a Michael Jordan, un jugador que es va convertir en llegenda i en tota una icona en l’àmbit de l’esport, dels mitjans i de la cultura popular. No obstant això, no tot va ser fàcil en la vida d’aquest sis vegades campió de la NBA. Va haver de bregar amb grans problemes. Al llibre, s’aprofundeix en tot això. Una biografia que repassa els seus millors moments, els seus èxits, els seus esforços, les seves caigudes i els seus auges.