Erik Viana s’incorpora al CF Alella per guiar els projectes esportius de l’Aleví ‘C’ i el Benjamí ‘C’

Com en cada temporada que comença, nous entrenadors s’incorporen a la disciplina del club per tal de fer evolucionar el nostre futbol formatiu. Erik Viana, entrenador badaloní de 21 anys, ha canviat Tiana per Alella, buscant noves motivacions i convençut d’haver arribat a un club en creixement. L’entrenador de l’Aleví ‘C’ i el Benjamí ‘C’ té molt clar quin ha de ser el full de ruta a seguir.

Com va rebre la proposta del CF Alella?

Jo estava entrenant a Tiana i el Benjamí ‘A’ de l’Alella va jugar contra el meu equip a la lliga. Els coordinadors ja em coneixien de la meva etapa de jugador al CF Badalona i em van contactar perquè m’incorporés. La qualitat de les plantilles que em van oferir em va convèncer.

Com són l’Aleví ‘C’ i el Benjamí ‘C’?

En el cas de l’Aleví ‘C’, crec que és una plantilla individualment molt potent, però que encara ha de treballar molt més com a col·lectiu. Estem seguint un pla d’adaptació i, de moment, en pretemporada les coses ens han sortit bé. Veig a un grup seriós. Pel que fa al Benjamí ‘C’, es tracta d’un grup que ha incorporat a molts jugadors nous i alguns d’ells venen del futbol sala. Amb ells estem seguint un ritme d’exigència més pausat, tot i que en la pretemporada han evolucionat més ràpid que l’Aleví.

A nivell tàctic, sobretot demano molta mobilitat dins del camp. Que els jugadors se sàpiguen moure sense pilota i que els altres ocupin els espais lliures.

Què demanarà als seus jugadors en el dia a dia?

A nivell tàctic, sobretot demano molta mobilitat dins del camp. Que els jugadors se sàpiguen moure sense pilota i que els altres ocupin els espais lliures. També m’agrada que l’equip treballi com una extensió de l’entrenador. Jo sóc un tècnic que ho intenta tenir tot planificat i que visc els partits amb molta intensitat. Vull que els jugadors facin el mateix. Per això demano màxima concentració. M’agrada que els jugadors em preguntin coses del rival i que demostrin que poden estar atents.

Quins objectius es fixa?

En la categoria Aleví, primer vull tenir un marge per conèixer a tots els rivals i analitzar on som respecte de la resta. Crec que tenim potencial per estar entre els tres primers, però la primera volta ens dirà si això és possible o no. Amb el Benjamí no ens hem marcat una posició en la taula, perquè són tots de primer any. El primer pas és aconseguir que les coses que es treballen als entrenaments surtin en els partits. Aquest és el primer pas per estar en la zona alta: tenir confiança en la feina diària.

Què li ha cridat l’atenció del CF Alella?

Sobretot com està funcionant esportivament el club. Hi ha seriositat en la junta i en la coordinació. Bonilla i David estan molt a prop nostre i ens ajuden molt a progressar. Abans venir a Alella era guanyar els tres punts segur, però ara això ha canviat. El club és molt més competitiu i tots els equips han de treballar per endur-se punts de casa. Crec que és el lloc perfecte per millorar i créixer.