A banda d’ampliar-se, el planter ha millorat tots els registres de victòries, punts, gols marcats i gols rebuts vers la temporada passada.

Tot just acaba de començar, però l’inici de competició oficial que han protagonitzat la majoria dels nostres equips de base ha estat prometedor. Dues de les noves plantilles creades aquest estiu, la del Juvenil i la de l’Aleví ‘B’, han ‘debutat’ al club consolidant-se entre els cinc primers classificats de les seves lligues (cinquè i quart), dinàmica que a l’Aleví ‘C’ li està costant seguir (catorzè).

Segurament, però, la millor notícia pel futbol formatiu del CF Alella és la gran millora protagonitzada per aquells equips que ja existien el curs passat. Tots han millorat la seva posició en la classificació i un d’ells, l’Aleví ‘A’, l’ha mantinguda (setè).

En cinc jornades, el Cadet ha passat de ser onzè amb 3 punts (2015-2016) a situar-se tercer amb 12 (2016-2017), mentre que l’Infantil ha passat del quart lloc de la temporada passada (9 punts en quatre jornades) al tercer actual (12 punts en quatre partits).

L’Aleví ‘A’, per la seva part, acredita el mateix balanç de resultats que el curs anterior, sent setè amb dos triomfs i dues derrotes en quatre encontres. L’Alella, però, ha encaixat tres gols menys que en l’exercici 2015-2016.

Baixant fins a la categoria Benjamí, observem com la plantilla ‘A’ ha millorat les seves prestacions. De ser quart amb 12 punts l’any passat a aquestes alçades de la lliga, el Benjamí ‘A’ ha aconseguit un millor rendiment: 15 punts sense perdre cap partit i líder de la lliga malgrat haver ascendit a una categoria superior.

El Benjamí ‘B’ ha imitat el camí de l’equip ‘A’ i també pot presumir d’encapçalar la classificació del campionat on competeix. En aquest cas, el ‘B’ compta amb 13 punts i un balanç de quatre triomfs i un empat, mentre que la temporada passada era desè amb una sola victòria i només 4 punts.

En darrer terme, el Benjamí ‘C’ ha passat de la desena plaça del curs 2015-2016 (4 punts i un sol partit guanyat) a la vuitena actual (6 punts i dos triomfs), mentre que el Prebenjamí és ara onzè amb 3 punts i en la lliga passada ocupava la cua de la classificació sense cap victòria.

Les xifres absolutes

Comptabilitzant només el pas endavant a nivell de resultats que han efectuat els equips de base del club que ja existien la temporada passada, podem afirmar que el CF Alella ha anat a millor. Deixant de banda les noves plantilles que s’han integrat a l’entitat, a aquestes alçades de la lliga el planter negre-i-grana ha aconseguit ampliar un 31% la xifra de victòries (de 15 a 22) i reduir les derrotes sumades en un 47% (de 19 a 10).

A més, la suma de punts feta entre tots els equips ha augmentat un 43% (de 38 a 67), mentre que els gols marcats també s’han vist incrementats (de 116 a 125). Sens dubte, però, una de les millores més significatives ha estat en la defensa.

En només un any de diferència, els set equips de formació de l’entitat que ja existien en l’exercici 2015-2016 han aconseguit passar de 169 gols en contra als 77 actuals (reducció d’un 54%).