L’equip de Veterans s’ha tornat a consolidar després de superar un canvi generacional complicat.

A pocs dies de celebrar el sopar de cloenda de la temporada, el capità dels Veterans, Dani Gil, fa balanç de l’any i ens relata quin ha estat el funcionament de l’equip en la present edició de la Segona Divisió del Vallès-Maresme. Gil, jugador del CF Alella des dels cinc anys, és una de les persones que més fidelitat li guarda al club. Quan arribi el moment, el capità té clar que durà els seus fills al futbol formatiu de l’entitat.

Quin record tens dels Veterans i com ha evolucionat l’equip?

Des que era ben petit sempre havia existit l’equip de Veterans. Quan jo vaig començar a jugar-hi, però, el funcionament era diferent. No formàvem part del CF Alella. Pagàvem un lloguer i, realment, semblàvem un equip que venia de fora del poble. Fa dos anys vam acordar amb en Joan, el president, que calia integrar-nos dins del club. Al cap i a la fi, tots nosaltres també formem part de l’Alella. Juguem amb la seva samarreta i som gent del poble.

De quina manera funcioneu?

El funcionament el coordino jo. Faig de president, de delegat, de capità i de jugador. M’encarrego de les convocatòries i de les relacions amb els àrbitres. Els de l’equip som amics des de fa molts anys i tot es fa senzill. Tenim 23 fitxes i crec que 18 dels jugadors dels Veterans hem jugat al CF Alella en algun moment.

Sou un equip competitiu?

Diria que no som la clàssica plantilla de veterans. La majoria estem dins de la franja dels 30. Amb més de 40 anys només tenim a tres jugadors. Som un equip relativament jove, tot i que tampoc donaríem el nivell per jugar amb el Tercera Catalana. Només entrenem els dilluns i sempre intentem repartir una mica els minuts. Ens basem molt en el compromís i en l’assistència. La gent que ve cada setmana a jugar a les vuit del matí ha de tenir premi en el pròxim partit. L’única intenció és gaudir. Evidentment que ens agrada guanyar, però no és la prioritat.

Fa anys inclús vau guanyar la lliga de Primera… En quin punt esteu ara?

Els Veterans van patir un canvi generacional fa uns quants anys. Hem superat algunes èpoques complicades, anant als camps amb nou o deu jugadors i patint un descens de categoria. Des de fa quatre temporades crec que tornem a estar consolidats. Actualment som sisens a la Segona Divisió. Crec que no tenim nivell per jugar a Primera. La veritat és que vam estar a punt de ficar-nos en zona d’ascens, però penso que no ens interessa gaire canviar de categoria. A Primera és tot més complicat i no volem perdre l’esperit de passar una bona estona i veure’ns amb els amics.

Us agrada el procés de renovació que s’ha iniciat des de la junta directiva?

Jo sempre li he comentat al president. Que els Veterans formem part de la institució és el camí normal. A mi ja m’agrada que el club es renovi i agafi noves idees i plantejaments. La veritat és que sempre he vist el CF Alella com un equip familiar i no voldria que aquest esperit es perdés.