Ángel Bonilla i David Sánchez ja treballen en la coordinació del futbol base del CF Alella

Formaran equip amb Toni Palao, director esportiu de l’entitat, i focalitzaran tots els seus esforços en fer créixer i evolucionar les categories de formació del club. Ángel Bonilla i David Sánchez ja fa setmanes que es troben integrats dins de l’organigrama tècnic del Club de Futbol Alella i en una sessió informativa celebrada a Can Lleonart van poder exposar davant les famílies quines seran les seves línies mestres de treball.

Amb la seva arribada, el CF Alella podrà assolir l’objectiu d’ampliar la xifra de plantilles de competició, passant de les deu actuals fins a un total de 16 (incloent-hi el primer equip masculí, el primer equip femení i els veterans). “Hem vist que el CF Alella és un club humil dirigit per un col·lectiu molt humà que té ganes d’innovar. La directiva és transparent”, relatava Ángel Bonilla en relació als motius que l’han empès a incorporar-se al projecte de l’entitat.

Bonilla, amb una llarga trajectòria al CF Badalona, tindrà molta presència sobre la gespa per “treballar aspectes de metodologia amb els entrenadors”, mentre que David Sánchez se centrarà més en la captació de jugadors i en la preparació de pretemporades i partits. “La nostra intenció és mantenir la línia de treball que s’estava duent a terme. Ara estem totalment focalitzats en tancar partits amistosos i en la configuració de les plantilles del curs vinent”, apuntava Ángel Bonilla.

Segons el nou coordinador del futbol base del CF Alella, el club intentarà “tenir el màxim d’equips possibles”, ja que aquesta “és la forma d’aconseguir que la institució creixi”. “Volem que els nens se sentin atrets per la forma que tenim de treballar i que aquest sentiment es traslladi al poble”, assegurava.

Com és lògic, el fet d’ampliar la xifra d’equips de l’entitat ‘obliga’ la secretaria tècnica a contractar nous entrenadors. “Buscarem un perfil de tècnics de la nostra màxima confiança. Gent amb experiència dins del món del futbol i que sàpiga trobar l’equilibri entre la formació i la competició”, expressava David Sánchez, mà dreta d’Ángel Bonilla dins de la coordinació del futbol base negre-i-grana.

El juvenil de nova creació que està configurant el CF Alella estarà entrenat per Bernat Gispert i Samu Guerrero, fins ara tècnics del cadet. Juan Álvarez, ex del CF Badalona i del CF Bufalà, s’encarregarà d’ocupar el forat que deixen els dos jugadors del primer equip, mentre que Nil Oleaga és l’escollit per ocupar-se de l’Aleví A. La resta d’entrenadors ja estan gairebé perfilats. Per exemple, n’hi ha alguns que vénen de clubs de molta tradició com la UE Sant Andreu i d’altres que encara es troben ‘en actiu’ jugant a la Divisió d’Honor Juvenil.

“Hem dividit a tots els nens del club per franges d’edat. Un cop organitzat això, nosaltres hem anat veient partits de diferents equips del Maresme i ens hem posat en contacte amb les famílies dels jugadors perquè els portin aquí”, relatava David Sánchez parlant sobre l’estratègia seguida a l’hora de captar nous ‘efectius’ per la base.

Metodologia i idea futbolística definides

Els nous responsables de coordinar el futbol base del CF Alella arriben al club amb les idees clares i amb la missió de millorar el model d’ensenyament que s’ha seguit en els últims temps. “Sempre he dit que un equip ben treballat pot obtenir mals resultats durant la primera volta. A la segona, si la construcció del bloc ha estat la correcta, els resultats arriben”, destacava Ángel Bonilla.

Segons el tècnic, perquè el jugador creixi “és molt important focalitzar-ho tot en les sessions d’entrenament, ja que els partits són un cara o creu”. En aquest sentit, les dues noves incorporacions de la secretaria tècnica negre-i-grana procuraran fomentar un sistema d’entrenament molt definit i dividit en fases: fase inicial d’escalfament, fase central per assolir els objectius de la sessió i part final de treball de tecnificació i coordinació de moviments.

“No venim a fer grans canvis. Guanyar a qualsevol preu no ens serveix, perquè al cap i a la fi estem treballant amb nens i nois joves. El primer i més important és donar eines als jugadors perquè aprenguin a gaudir d’aquest esport”, remarcava David Sánchez. Bonilla avala les paraules de la seva mà dreta: “Volem formar els jugadors perquè puguin competir; no perquè hagin de guanyar sempre”.