José Bustos, tècnic del Femení, analitza les claus que han dut la plantilla a passar de les derrotes a la primera victòria de la temporada.

Com va començar el projecte d’enguany del femení?

Bé. Al principi teníem dubtes perquè no hi havia jugadores suficients. La veritat és que està passant en la majoria d’equips de futbol femení que disputen aquestes categories. S’han ajornat molts partits en la nostra lliga. Ara disposem de catorze efectius i per estar tranquils en necessitaríem dos o tres més.

Futbolísticament, quin tipus d’equip es va trobar?

Les noies tenien la seva base, perquè entenc que cada entrenador segueix un llibre d’estil concret. Jo sóc una persona que no dóna res per fet i, per tant, hem començat de zero. Hem treballat coses bàsiques, com el posicionament dins del camp i el colpeig de la pilota. Estem creixent tàcticament i en saber llegir què hem de fer quan ens ataquen per un lloc o per un altre. Hi havia algunes llacunes i les estem intentant solucionar.

Què va suposar vèncer el Mollet i sumar el primer triomf?

Sens dubte va suposar una injecció de confiança. S’ha de tenir en compte que els primers partits els vam jugar contra equips de la zona alta. Nosaltres no estem al seu nivell i el fet de jugar amb deu o nou jugadores ens penalitzava encara més. Crec que aquests resultats no s’han de tenir en compte. Ara comencem a ser un equip diferent, tot i que hem de ser conscients de quin és el nostre nivell.

A partir d’ara quin serà l’objectiu del CF Alella?

Jo crec que l’objectiu ha de ser quedar per sobre dels clubs que estan en el nostre nivell. Hem d’intentar superar els projectes que siguin semblants al nostre. Tinc la sensació que hauríem d’estar desenes o novenes al final de la temporada, és a dir, mantenir la nostra posició actual o inclús millorar-la una mica.

En què ha crescut l’equip des de principis de temporada?

Tàcticament. El posicionament actual és molt millor. Per exemple, quan ens atacaven buscant una banda, les laterals s’obrien i anaven cap a l’extrem del rival, deixant un espai perfecte per la passada filtrada. Ara això ja no passa. Aquest tipus de detalls ens han permès donar un pas endavant.

S’intentaran buscar més incorporacions?

Sí. Estem en ple procés de recerca d’efectius. Intentarem veure si hi ha alguna jugadora que hagi disputat cinc o menys partits de lliga en un altre club retirat perquè es pugui incorporar amb nosaltres si ho vol. Ens interessen noies que juguin a futbol. Si anem a buscar posicions concretes no ho aconseguirem mai. No exigim cap perfil. Nosaltres ja ens encarregarem de fer-les millorar.

Quin és el detall que més li està agradant d’aquesta experiència?

Bé, jo mai havia entrenat a un equip femení. Al principi pots tenir dubtes, però de seguida es veu que es poden aconseguir coses. L’equip és un bloc divertit i que demostra voler aprendre. Ara hem d’aconseguir que deixin d’estar acostumades a perdre per canviar una mica la seva mentalitat.