La porteria de l’Alella té futur. Visitem una sessió d’entrenaments específics de porters per parlar amb el Xavi Gil i en Nícolas Meijs.

Un és ben ros, però admirador de Claudio Bravo. L’altre castany i ‘fan’ d’en Ter Stegen. En Nícolas Meijs i en Xavi Gil no comparteixen ídol, però sí una passió: la de ser porters. Tots dos juguen a les categories inferiors del CF Alella – un al Prebenjamí i l’altre al Benjamí ‘B’ – i segueixen els entrenaments específics del tècnic Christian Tomás Cerrato. Què han après durant aquesta temporada?

“Els entrenaments de porters ens serveixen per tirar-nos bé a terra i per aprendre a blocar la pilota. Abans a mi em costava fer-ho bé”, comenta en Xavi Gil, jugador del Benjamí ‘B’. En Nico, per la seva part, ens explica que ha après “a tirar la pilota per sobre del pal” quan li xuten alt.

Tots dos s’ho passen “molt bé” al costat d’en Christian, però sobretot milloren com a porters. “En Cristian ens ensenya a agafar la pilota sempre que ens xutin per un costat. Agafar-la sempre és millor que rebutjar-la”, comparteixen els jugadors del planter.

En Xavi assegura que fer les sessions específiques l’ha ajudat a controlar les emocions a l’hora de competir. “Des que faig els entrenaments de porters em poso menys nerviós en els partits, però si ens toca jugar contra els rivals forts encara m’hi poso”, ens apunta.

El seu company Nícolas té la sort de ser més tranquil i no es posa “mai nerviós sota els pals”. “M’encanta venir a fer els entrenaments de porters perquè tota l’estona estem parant xuts”, manifesta el jugador del Prebenjamí.

Durant els últims mesos, els nostres dos protagonistes han crescut com a jugadors i es noten més segurs. “Els dos hem après a utilitzar les cames i els genolls per parar. Al principi ens feia por la pilota, però ara ja estem acostumats als xuts forts”, comparteixen.

Admiradors de dos porters TOP

A banda d’aprendre del seu entrenador, en Xavi i en Nico també es fixen en els porters que veuen per televisió. Els hi preguntem qui són els seus preferits i aquesta és la seva resposta.

“El millor porter és Ter Stegen. És molt bo, para bé i té reflexos per corregir quan no està ben situat. El Barça és el meu equip i per això també m’agrada”, reconeix en Xavi Gil.

Per pura coincidència, en Nícolas Meijs és seguidor d’un altre futbolista professional que va coincidir amb Ter Stegen al Barça. “A mi m’agrada Bravo. No és tan alt, però es tira molt bé a terra i és àgil per parar els xuts que van a prop dels pals”, diu en Nico.

El més important de tot és que els entrenaments específics els estan servint per millorar, aprendre a no patir sota els pals i a gaudir més de l’esport que els apassiona: el futbol.