Seguim amb la sèrie d’entrevistes sobre la quarantena i el CF Alella. El cinquè protagonista és el coordinador David Sánchez

Que és el primer que vas pensar en escoltar ‘coronavirus’?

Evidentment quan un escolta aquesta paraula ja identifica que es tracta d’un tipus de virus. En el meu cas, per la feina ràpidament sabíem que els coronavirus ataca sobretot el sistema respiratori.

Quins valors hem d’aprendre d’aquesta experiència?

Jo crec que aquesta experiència ens farà molt més forts mentalment i canviarà una part de la societat per sempre. Penso que després d’això, hem de valorar molt més la sanitat, la cura de la naturalesa, ja que estem veient com els animals salvatges estan baixant a les ciutats, la protecció, donar més importància a la família que tenim al costat… També ens hem d’acostumar a ser més creatius i a estar units. Ajudar-nos entre nosaltres ens ajudarà. La unió fa la força.

Un entrenador pot viure sense futbol? Com t’afecta?

Els que som molt futboleros i vivim apassionadament aquest esport ens costa viure sense ell, però sí que és possible. L’únic que se’ns fa una mica més difícil i sentim que ens falta alguna cosa. Ara mateix tots els entrenadors i coordinadors tenim el mateix sentiment que hi ha a les escoles: ho teníem tot molt avançat i no ho hem pogut acabar.

Com hem d’actuar amb els equips que tenim líders si la competició es dóna per acabada i ens demanen l’opinió?

La meva opinió és clara. Crec que hi ha d’haver ascensos i descensos. S’ha disputat més del 65% de la competició i penso que un equip que vagi últim o penúltim a una gran distància de salvació ha de baixar. El mateix amb els ascensos de categoria, sobretot si són candidats molt clars i amb un avantatge sòlid. Nosaltres, per exemple, tenim a tres equips de la base líders, i dos d’ells a 8 punts de distància del segon. Els Veterans també són líders clars a 10 punts del tercer.

S’ha disputat més del 65% de la competició i penso que un equip que vagi últim o penúltim a una gran distància de salvació ha de baixar. El mateix amb els ascensos de categoria.

Com vols celebrar el primer gol amb l’Alella quan tornin les competicions?

Amb molta il·lusió, emoció i ganes.

Es pot treballar en temes de coordinació en la situació actual? Com ho feu?

Ara ens arriba un període difícil. Per sort nosaltres a Alella portem anys de captació de jugadors però se’ns fa complicada la situació que estem vivint. Ara mateix estem en contacte permanent amb els nostres entrenadors perquè estiguin a sobre dels nostres jugadors. Mantenint el vincle. Per descomptat que ja estem treballant per la temporada 20 / 21.

Fins al moment: quina nota li poses a la temporada a nivell esportiu?

Li posaria un excel·lent. El nostre equip de treball és formidable començant per l’entrenador de l’escola, directiva, entrenadors i acabant pels papes. Som una família i aquí tots intentem posar el nostre granet. Això ens fa diferents. A més, a nivell esportiu, els números parlen per si sols, amb quatre líders de lliga.

Que és el primer que faràs quan acabi el confinament?

Doncs encara no ho he pensat bé. Espero gaudir molt més de la família i sobretot amb la persona que tinc al meu costat.

Quina seria la millor recepta per sopar veient un partit de futbol a casa?

La millor recepta seria veure el partit amb els amics i sopant qualsevol cosa.

Si poguessis triar un destí on anar de vacances quan ens deixin… Quin lloc seria i amb qui vols anar?

Doncs espero anar on no he pogut anar aquest any amb el meu viatge de nuvis: Japó i Maldives.