L’entrenador del futbol base del club viu una experiència a Estats Units amb l’acadèmia del RCD Espanyol

Avui us portem una notícia diferent. Hem fet un viatge fins a l’altra banda de l’Atlàntic per parlar amb un dels nostres. En Gerard Escalada, entrenador del nostre futbol base, ha marxat de casa per treballar en un projecte de l’escola de l’Espanyol als Estats Units. Durant les pròximes setmanes, us anirem informant de com li està anant al nostre míster! De moment, comencem amb el primer capítol de l’aventura: una quarantena de 15 dies a Mèxic.

Nervis i ganes

Ens van proposar el projecte el passat novembre. A mesura que s’acostava la data, els nervis i les ganes anaven creixent”, ens relata en Gerard. Escalada estarà durant tota la temporada de primavera als Estats Units, ja que allà l’esport està dividit per estacions de l’any. Aquest dilluns ja té el seu primer entrenament a USA, però abans ha hagut de superar 15 dies de quarantena prèvia a Mèxic.

Estem tenint molta feina. Fent fitxes, preparant altes de nens, fent formacions… En definitiva aprenent molt de gestió esportiva”, ens explica. En Gerard serà l’entrenador de tres equips elit (els de més nivell) U17, U15 i U14 i ja té ganes de començar. “Hem estat fent la preparació de tot a Cancún, concretament a Playa del Carmen. Ens han tractat molt bé aquí”, reconeix el tècnic.

Aquest dilluns ja té el seu primer entrenament a USA, però abans ha hagut de superar 15 dies de quarantena prèvia a Mèxic

Descobrir Mèxic

Descobrir Mèxic ha estat “espectacular”, tot i que xoca la diferència de realitat a nivell de restriccions si ho comparem amb Espanya. “Aquí es fa vida normal. Sí que veus mascaretes, però està tot obert. Restaurants, discoteques, gimnasos. No hi ha gairebé restriccions”, ens comenta en Gerard des de Cancún.

Pel tècnic, l’experiència està sent “apassionant”, tant a “nivell humà” com “cultural”. “Els mexicans són molt bona gent. I el menjar i la naturalesa són espectaculars”, assegura. “Només sortir de l’hotel veus jungla. No veus res a tres metres de distància. Està ple d’animals i inclús a l’hotel hi ha un mico domèstic que et ve a saludar”, afegeix.

A Mèxic també hi ha viscut alguna experiència negativa, concretament amb la policia. “Mai havia vist un país amb tanta policia i controls policials. Ens van parar amb el cotxe i ens van multar perquè sí. Inclús el poli ens va dir que ho podíem arreglar tot de varón a varón. Vam pagar i ja està”, ens comenta Escalada.

Des de l’altra punta del món, en Gerard també té un record pel CF Alella, on sempre s’ha sentit “molt valorat”. A la tornada, ens tornarem a veure company! Ara a donar-ho tot!