L’entrenador de l’Infantil exposa quines han estat les claus del bon rendiment assolit pel seu equip al llarg de la present temporada.

La trajectòria traçada per l’Infantil del Club de Futbol Alella durant aquest curs està sortint de les previsions inicials. Tenint en compte la mescla d’edats existent dins de la plantilla, pocs es podien esperar que aquest equip fos capaç d’estar lluitant per l’ascens de categoria.

Actualment, el CF Alella (43) ocupa la tercera posició del grup 40 de la Segona Divisió i és a només un punt de la UD Molinos (44), líder del campionat amb un partit menys que els alellencs. Encara resten vuit jornades pel final de la fase regular i l’equip de Nacho López i Sergi Viñallonga encara s’ha d’enfrontar als seus dos rivals directes. Això dibuixa un escenari de final de temporada apassionant.

“El fet de tenir jugadors d’edats diferents ens ha ajudat. No només comptem amb la força i l’experiència dels nois de segon any. Els de primer són molt tècnics i ens han aportat un valor afegit difícil d’esperar”, relatava Nacho López, entrenador de l’Infantil.

Segons el tècnic, el treball del club ha provocat “que molts jugadors treguin de dins el seu esperit més competitiu”, fet que ha dut l’Alella a “guanyar molts partits ajustats”.

“Si al final es puja, aquest serà el motiu principal de l’èxit. A vegades no podem jugar massa la pilota, però a l’hora de competir pocs rivals ens superen”, assegurava Nacho López.

En aquest moment, l’Infantil negre-i-grana acumula sis jornades sense perdre, tram de la lliga on ha sumat 16 dels 18 punts en joc disputats. “S’han notat les ganes amb les quals els infantils de primer any han agafat la nova categoria. Jo pensava que tindríem un problema amb el tema de les edats a l’hora de fer pinya, però no ha estat així. Funcionem com un bloc”, relatava López per explicar les bases del bon nivell assolit per l’equip.

L’entrenador de l’Infantil destacava també el pas endavant que ha efectuat tot el grup a l’hora d’atacar (marca 4.6 gols per partit). “Sobretot hem millorat la nostra efectivitat de cara a porteria. Durant la primera volta ens costava massa marcar. Ara arribem menys, però som més efectius. També destacaria la nostra contundència a l’hora de defensar”, manifestava.

Lluitar amb les nostres armes

És evident que el títol de lliga és cosa de tres clubs: la UD Molinos, l’AD La Llàntia i el CF Alella. L’equip del club és el més inexpert, però no per aquest motiu se l’ha de descartar. “Els dos equips que tenim davant són completament de segon any i compten amb jugadors molt físics. Competim bé contra ells a les primeres parts, però la diferència d’edat ens penalitza una mica en el tram final”, lamentava Nacho López.

Pel tècnic de l’Alella, ara la fita del seu grup “és lluitar per pujar”, fita que els durà a afrontar cada encontre “com si fos una final”. “Així els ho expliquem als jugadors abans de saltar al camp”, argumentava.

Quan en joc hi ha un ascens, sempre és difícil repartir minuts entre tots els jugadors, variable que Nacho López intenta complir amb l’ajuda del seu segon: Sergi Viñallonga.

“Costa repartir minuts quan t’estàs jugant la lliga, però el club sempre ens diu que tots els nens han de jugar i sentir-se part de l’equip. El meu company a la banqueta, en Sergi, té més cap i sang freda per decidir i m’ajuda molt”, exposava l’entrenador de l’Infantil. Tot i que no serà gens fàcil, el CF Alella es nega a renunciar al premi.