Tercer capítol de l’hemeroteca dels millors partits de la història! Recordem el triomf Olímpic de Nigèria, Wembley 92 i l’Argentina-Anglaterra més mític

Seguim en confinament, i des del club volem ajudar-vos a tots a continuar gaudir de l’esport que ens enamora: el futbol. És per això que hem pensat crear una nova secció a la plana web: l’hemeroteca de l’Alella.

En aquests articles setmanals us proposarem tres partits històrics perquè pugueu veure a YouTube. Sempre apostarem per duels que, per una qüestió de drets d’imatge, estiguin disponibles a Internet. Aquest és el capítol III de l’hemeroteca del CF Alella.

FC Barcelona 1-0 Sampdoria / Final Copa d’Europa 1992

La primera Copa d’Europa del FC Barcelona es va aconseguir el 1992, al mític estadi de Wembley. El Barça de Cruyff es va imposar en un partit de moltes alternatives a la Sampdoria, gràcies a un gol de falta de Koeman al minut 111 de la pròrroga. Us deixem el partit sencer aquí.

Nigèria 4-3 Brasil / Semifinals Jocs Olímpics Atlanta 96′

La selecció olímpica de Nigèria va assolir una fita increïble en els Jocs d’Atlanta 1996: va alçar-se amb la medalla d’or derrotant el Brasil i l’Argentina a les semifinals i la final. Avui us recordem el partit de semifinals contra la canarinha (4-3), on Nigèria es va imposar a un combinat que comptava amb Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Bebeto i Aldair.

Argentina 2-1 Anglaterra / Quarts de final del Mundial 86′

Segurament el partit amb els dos gols més vistos de la història del futbol. La coneguda com ‘mano de Dios’ de Maradona i el gol més espectacular de tots els temps: el de Maradona marxant de cinc defensors anglesos per marcar el 2 a 0. Aquella Argentina va ser campiona del món i el Pelusa va demostrar ser un geni del futbol.