Participem en la reunió del Maresme. El CF Alella es desplaça a Mataró per prendre part en un interessant intercanvi d’opinions sobre les noves propostes que planteja la FCF

Aquesta setmana es va convocar al Centre Cívic Pla d’en Boet una reunió de tots els clubs de futbol catalans de la delegació del Maresme. La convocatòria comptava amb una missió principal: analitzar i aportar noves idees a les propostes formulades per la Federació Catalana amb la finalitat de perfeccionar el reglament a partir de la temporada vinent.

El directiu i delegat al Maresme, Antonio Jiménez, va encapçalar la trobada acompanyat pel directiu Joan Sayós; pel directiu i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez; el subdelegat al Maresme, Antonio Carnicero; i el delegat del Comitè Tècnic Arbitral al Maresme, Manuel Romero. Per part del CF Alella, el president, Joan Vidal, i el vicepresident, Manel Domínguez, van configurar la representació de la nostra entitat.

La reunió va començar amb un recordatori als clubs sobre la necessitat d’actualitzar les juntes directives com més aviat millor i d’adherir-se al Codi Ètic perquè la FCF pugui actuar com a mediadora en cas que sigui necessari. 

En un primer bloc, els clubs van debatre sobre aspectes informàtics i sanitaris, com ara la durada de les revisions mèdiques o els nous serveis que oferirà la Mutualitat al Portal del Federat. En aquest sentit, el departament de Noves Tecnologies està treballant en la creació d’una app exclusiva de la Mutualitat. A més, també es van plantejar opcions per aconseguir millorar el servei d’ambulàncies als camps.

Les entitats es van mostrar molt interessades en les propostes per millorar el futbol amateur. Entre altres qüestions, els clubs van discutir sobre idees com l’establiment d’una edat màxima per jugar, afegir una nova casella en l’acta dels partits per realitzar les substitucions o incorporar àrbitres assistents a Tercera Catalana en aquelles jornades en les quals hi hagi implicació d’ascens o descens.

De la mateixa manera, durant la reunió també es va parlar de la possibilitat de dur a terme un inici progressiu de les competicions per tal de no haver de tramitar 80.000 fitxes de cop i sobre la creació de competicions sub21 i sub23.

Pel que fa al futbol femení, la FCF va proposar mesures per evitar àmplies diferències d’edat de les jugadores en una mateixa plantilla, fet que gran part dels clubs ha valorat positivament.

Per acabar la reunió es van tractar aquells aspectes relacionats amb el futbol base. Els assistents van intercanviar els seus punts de vista respecte a l’opció que els jugadors només disputin un partit cada cap de setmana, que hagin de jugar dues de les quatre parts o limitar el canvi de partit al divendres a la nit de la setmana anterior.