Tres jugadors del Cadet campió, Pol Gómez, Xavi Betran i Gerard Sales, fan balanç d’un títol de lliga en el qual la gestió de la pressió ha estat clau

El Cadet 2018-2019 ha tancat la temporada pujant a Primera i sent campió de lliga. Avui parlem amb tres dels seus jugadors, els quals ja es preparen per encarar la categoria Juvenil amb la màxima il·lusió. Parlem amb Pol Gómez, el capità Xavi Bertran i Gerard Sales.

Tots tres coincideixen en un mateix diagnòstic: el Cadet va començar la temporada “molt fort” i “guanyant tots els partits de la primera volta”, tot i que després van arribar les dificultats en forma de “lesions”.

L’Aitor, el nostre pitxitxi, era una peça molt important, però al final hem comprovat que també som capaços de competir sense els seus gols”, reconeix en Xavi Betran.

Segons en Gerard Sales, el fet de canviar de camp també va suposar un repte: “El fet de jugar a Pomar i a Alella ens va costar una mica. A Badalona les dimensions són més grans i vam necessitar unes setmanes per adaptar-nos al canvi”.

La realitat és que l’Alella es va quedar gairebé sense jugadors per fer un onze, tal com recorda en Pol Gómez: “Teníem quasi la lliga guanyada, però llavors van arribar les lesions de l’Aitor i de l’Eric. Al final de la lliga un porter també es va lesionar. Ens vam quedar sent onze jugadors, però per sort els dos reforços que han vingut ens han ajudat molt”.

Tots tres asseguren que “el compromís del grup”  i la “bona química del vestidor” han ajudat molt a gestionar una pressió “que sí que s’ha notat”, sobretot per part del Vilassar de Dalt.

Tots tres asseguren que “el compromís del grup”  i la “bona química del vestidor” han ajudat molt a gestionar una pressió “que sí que s’ha notat”

Físicament vam baixar una miva el nivell després de Nadal. A més, els tres punts que ens van treure al principi injustament, hauríem tingut molt més marge”, apunta en Gerard.

La derrota patida en la segona volta contra el subcampió va posar l’Alella contra les cordes. “Ens vam confiar massa, sobretot després de guanyar-los a casa per 7 a 1. Ells van anar al màxim i ens van guanyar. Després de perdre vam pensar que la lliga s’havia acabat”, reconeix en Xavi Bertran.

La clau de la lliga

Ja contra les cordes, la plantilla va saber treure el caràcter en un partit molt complicat al camp del Cirera. Perdre hauria suposat dir adéu a la lliga, però l’èpicempat sumat va permetre a l’Alella conservar el lideratge.

“Vam afrontar aquell partit amb onze jugadors i vam acabar-lo amb deu per una nova lesió. No vam jugar bé, però vam treure el caràcter necessari per empatar i sumar un punt decisiu”, valora en Pol, autor del gol de l’empat al camp del Cirera.

Tots tres jugadors valoren molt positivament el suport rebut per part de la grada. Sens dubte, el Cadet ha estat l’equip que més gent ha portat al Municipal aquesta temporada. En l’últim partit, el del títol, el camp estava ple. “El grup d’amics de tota la vida ens ha ajudat molt”, afirmen. Ara, l’objectiu per la pròxima temporada és estar a la zona alta de nou i, si es pot, repetir ascens amb el Juvenil.