Juan Álvarez, entrenador de l’Alella, valora les sensacions que té a escasses setmanes de debutar a la lliga amb el juvenil  

Després d’una temporada orfe, el Club de Futbol Alella recupera la categoria juvenil amb les idees molt clares. Durant tot el curs passat es va començar a treballar per construir un projecte de Juvenil fiable, amb la qualitat i la xifra de jugadors idònia per tal de preparar un imminent salt al primer equip.

Juan Álvarez, tècnic que enguany es farà càrrec de l’Aleví ‘D’i l’Escoleta a banda del Juvenil, es mostra molt satisfet amb com s’estan donant les coses durant la pretemporada. “La planificació que han fet els coordinadors ens ha permès recuperar el Juvenil. Es va treballar molt durant la temporada passada, contactant amb nois d’Alella o que ja havien estat al club”, relata Álvarez.

El passat futbolístic d’en Juan en clubs d’entitat com el Badalona ha dut a alguns jugadors de qualitat superior a integrar-se dins del nou projecte del Juvenil de l’Alella. Això ha generat un efecte crida en la resta dels jugadors. “S’ha pujat el nivell amb aquests fitxatges i això ha fet que els jugadors que tenien dubtes hagin decidit apostar per nosaltres”, destaca el tècnic en primer lloc.

«Quan els nois descobreixen que el projecte d’equip és bo, es motiven sols»

“Quan els nois descobreixen que el projecte d’equip és bo, es motiven sols. Ara ja tenim a 30 jugadors, i això ens situa en un escenari de plantejar l’opció de formar dos equips. Encara ho han de decidir els coordinadors i la junta, perquè cada dia estic rebent trucades de jugadors que volen venir a entrenar”, afegeix Juan Álvarez.

Si parlem d’objectius, cal anar pas a pas: “En principi havia de ser un any de transició, perquè l’equip entri en dinàmica, però veient el talent d’alguns fitxatges que hem fet crec que no és impossible que estem en la zona alta”. El Juvenil del CF Alella competirà a la Segona Catalana, categoria que no és l’habitual per algunes de les incorporacions.

“La categoria Juvenil és complicada. S’ha de saber gestionar bé el grup, perquè en aquesta edat qualsevol cosa pot afectar. Un petit problema afecta massa el jugador. Necessitem ser una pinya”, assegura l’entrenador del Juvenil.

Creixement exponencial

Si el passat mes de Juny l’Alella comptava amb 16 jugadors per configurar el Juvenil, ara el club ja disposa de 30 efectius. “Alella necessita un juvenil de garanties i el poble també. Aquest equip, si a mitjà termini té l’opció de pujar a Primera, revaloritzarà el club”, apunta Álvarez. La millor notícia és que la plantilla s’ha fet amb jugadors del poble i de rodalies: Alella, Montgat, Masnou, Badalona… Aquesta és l’essència.