Entrevistem la plantilla i el cos tècnic de l’Aleví ‘A’ després de pujar a Primera Divisió. El CF Alella ha guanyat aquest any la seva segona lliga consecutiva

La plantilla de l’Aleví ‘A’ és un grup que s’ha acostumat a guanyar. Des que van començar en categoria Prebenjamí, any on ja es van proclamar campions, aquest equip ha estat capaç de vèncer en tres campionats diferents; els dos últims en categoria Aleví.

La temporada passada, l’equip va pujar de Tercera a Segona, i aquest curs s’ha repetit la gesta, quedant campió de lliga per ascendir a la Primera Divisió. Amb 75 punts sumats, el 86% del total en joc, l’Alella ha completat un curs excel·lent. 

Ahir ens vam reunir amb la plantilla i el cos tècnic per fer balanç de la lliga. Nacho Morales, Teo Drago, Sergi Forcada, Aquiles Andreu, Marc Mallafré, Pol Renart, Albert Renart, Ousmane Corominas, Nil Caballero, Shayne Kirksay i Iker Rubio han estat els jugadors campions. Tots ells, dirigits per Kevin Sorbas i Jonathan Reina.

L’experiència dels campions

Amb la plantilla de l’Aleví ‘A’ hem analitzat quins han estat els moments decisius de la temporada. Tant companys com el cos tècnic han volgut recordar a Nil Caballero, membre del grup que va fer el salt a la categoria Infantil a mitjans de la lliga.

Segons l’Albert Renart, “el moment de més tensió del campionat va ser quan el Llavaneres es va posar a un triomf” de l’Alella. En aquell instant, el duel directe amb ells suposava mitja lliga. “Abans del partit decisiu estàvem nerviosos, però confiats per guanyar”, ens reconeix en Marc Mallafré.

L’Aleví ‘A’ ha guanyat a gairebé tots els seus rivals aquest curs, però sí que en algun moment es van encendre les alarmes. Per Sergi Forcada, aquest moment va arribar contra el Vilassar: “Ens vam sentir una mica inferiors. Vam perdre 2 a 1”.

Ara és el torn d’en Teo Drago, autor del gol decisiu que va donar el títol a l’Alella. “Vaig xutar amb tota la força possible, pensant que el porter estava una mica avançat. Vaig sentir una gran alegria perquè mai havia marcat un gol així”, ens detalla el lateral.

Si parlem de la millora de l’equip, l’Aquiles Andreu afirma que el millor que ha fet el gruo “és la pressió defensiva”, mentre que Shayne Kirksay creu que el més destacat ha estat “la reacció que vam tenir quan els entrenadors ens van posar les piles, després de relaxar-nos una mica”.

«Crec que hem millorat molt el treball en equip. Ja ens coneixem molt i tenim molta química entre nosaltres». Ousmane Corominas 

Aquest moment va ser difícil, ja que “d’estar a 10 punts del segon vam passar a tres”, recorda Pol Renart. “L’equip va haver de tornar a lluitar al màxim”, afegeix en Pol.

Durant l’entrevista, qui va donar una de les claus de l’èxit de l’Aleví ‘A’ va ser l’Ousmane Corominas, el màxim golejador de la lliga. El davanter parla de la connexió que tenen els jugadors. “Crec que hem millorat molt el treball en equip. Ja ens coneixem molt i tenim molta química entre nosaltres”, ens explicava l’Ousmane.

Aquesta química, ha servit per afrontar el canvi de categoria de Tercera a Segona, ja que segons en Nacho Morales, “quasi tots els equips de Segona d’aquest any són molt millors que el de Tercera”. L’últim en incorporar-se a l’equip va ser l’Iker Rubio, qui ha tingut una fàcil adaptació al grup. “Ha estat fàcil integrar-me a l’equip. Els companys m’han rebut molt bé des del principi”, afirma el jugador de l’Alella.

Els tècnics posen nota 

Per tancar l’entrevista, hem de parlar amb els dos entrenadors que han guiat els jugadors cap al títol: Kevin Sorbas i Jonathan Reina. “En principi, l’objectiu de l’Aleví ‘A’ no era pujar, sobretot perquè l’equip debutava a Segona. Després dels primers partits, vam veure que era possible”, reconeix en Kevin.

L’entrenador de l’Aleví ‘A’ destaca sobretot l’evolució que ha apreciat en el grup. “De l’equip que va començar el cicle Aleví, a l’equip actual, hi ha una gran millora, tant de tècnica individual com de tàctica col·lectiva”, celebra el tècnic badaloní.

El seu ajudant, en Jonathan, reconeix també la dificultat que ha suposat pel cos tècnic mantenir l’atenció de la plantilla fins al final de la lliga. “El final de temporada ha estat bastant difícil. Els jugadors es van veure massa superiors al rival i es van relaxar. Es van veure campions massa aviat i vam haver de fer-los reaccionar”, explica.

Per tancar les valoracions tècniques, tots dos apunten cap a la filosofia de joc com a clau de l’èxit. “Hem volgut que els jugadors millorin divertint-se. Això només s’aconsegueix tenint la pilota. Quan els ha tocat córrer, no s’ho han passat bé. Els nens saben què han de fer en cada moment del partit, i això ens fa sentir orgullosos”, coincideixen tots dos. Només ens queda felicitar a tot el grup després de dues temporades brillants. L’any vinent, més i millor en categoria Infantil! Felicitats campions!