Relat d’un record únic. L’escoleta juga el seu primer partit i guanya per 6 a 3 la UE Sant Andreu.

25 de març del 2017, una data difícil d’oblidar pel grup de nens que formen l’escoleta del CF Alella. El grup entrenat i per Antonio i Kevin Sorbas va experimentar per primera vegada què significa jugar un partit de futbol defensant l’escut del club.

El rival, la UE Sant Andreu, va posar les coses difícils, però els nostres jugadors més ‘rookies’ van endur-se la victòria per 6 a 3. Hem parlat amb l’Antonio Sorbas, tècnic de l’escoleta, per conèixer com van viure els jugadors de l’Alella el seu debut amb la samarreta de l’entitat.

“Feia dues o tres setmanes que sabíem que podríem jugar un partit i els nens estaven entusiasmats. En cada entrenament ens preguntaven si el partit era aquell dia. Les mares ens deien que en els dies previs els costava fins i tot dormir. Per ells ha estat preciós”, ens revela l’Antonio.

Pels nens de l’escoleta, “jugar un partit ha suposat una motivació”, ja que “vestir-se de curt ha estat una novetat increïble per ells”. Competir contra el Sant Andreu va ser d’allò més positiu i, en conseqüència, des de l’entitat es planificaran més amistosos en el futur. “En principi, si tot va bé, disputarem un partit cada dues setmanes o cada mes. Això també ens ajudarà a entrenar millor, perquè tindrem un objectiu”, relata Sorbas.

Educar per sentir passió

L’Antonio Sorbas té molta experiència en el món de les escoles de futbol i, segons ell, la clau per assolir l’èxit és la paciència. “Les escoles funcionen sempre d’una mateixa manera. Es busca que els nens no s’avorreixin i que vagin descobrint la passió pel futbol. Anem introduint l’esport amb diferents jocs de pilota i sense pilota perquè ells se sentin còmodes i comencin a fer equip”, detalla.

Tot i així, es tracta d’una franja d’edat “molt complicada, perquè hi ha nens que ja t’arriben amb un instint especial i d’altres que els has d’anar formant molt a poc a poc perquè es distreuen fàcilment”. A l’Alella hi ha “cinc nens” que l’any vinent “pujaran a Prebenjamí” i tots ells “són molt competitius”.

Sens dubte, saber competir i lluitar per victòries és important, però no s’ha de perdre de vista la principal missió que té aquesta tipologia d’equip. “El futbol en aquesta edat és exactament el mateix que una escola. S’ha de començar per les vocals i fins on s’arribi, però sempre l’inici ha de ser el mateix. Al club tenim jugadors que, estant en bones mans, poden arribar a ser molt bons”, sentència Antonio Sorbas, tècnic de l’escoleta. Bona feina!