El futbolista barceloní, veí d’Alella i amb el seu fill jugant a l’entitat, començarà una nova aventura al Qingdao Huanghai xinès.

En qualsevol camp de futbol, parlar de Joan Verdú és fer-ho d’un futbolista professional. El migcampista ‘nascut’ a Can Barça i amb trajectòria al Deportivo, l’Espanyol, el Betis, la Fiorentina o el Llevant viu a Alella i és un habitual a les graderies del Municipal. El motiu és ben senzill. Al CF Alella, parlar de Joan Verdú és fer-ho d’un jugador del Benjamí ‘A’. El petit de la saga Verdú defensa els colors roig-i-negres dins de la gespa i a casa té l’opció de viure d’aprop què significa el món de l’elit.

Mentre observa com el seu fill entrena, obrim conversa amb Joan Verdú al Municipal d’Alella per conèixer les seves impressions del club i del projecte esportiu que ha decidit emprendre a la Xina. «L’aspecte més important en aquestes edats és la diversió. Si un club aconsegueix que els nens vinguin a entrenar contents i amb ganes, té molt guanyat», relata el futbolista català per començar.

El fet de viure al poble i de «conèixer a moltes famílies que parlaven bé de l’equip» va fer que Verdú veiés el CF Alella com una bona opció perquè el seu fill hi jugués. «Des del principi tot han estat facilitats. Diria que el millor de l’Alella és l’ambient familiar que s’hi respira. Els pares formem un bon grup i ens coneixem tots».

Rol d’observador del pare futbolista

Tenint en compte que el nostre protagonista viu per i del futbol, li preguntem a Verdú quina és la postura que adopta davant el progrés del seu fill dins de l’Alella. «Home, a vegades et surt sol corregir alguna cosa, però ell mateix em va demanar que no ho fes. A casa ho tenim parlat. Pressió zero cap a ell, perquè pensem que ha de fer la seva. Com més es diverteixi millor», deixa clar en primera instància.

«Suposo que, si guanyes, els jugadors de formació estan més contents i és més fàcil treballar. De tota manera, crec que fins als 14 o 15 anys tot ha de girar al voltant de la formació. Després ja toca barallar-te per ser el millor», afegeix a continuació.

Verdú espera que el seu fill Joan valori «quan sigui més gran» tots els llocs que ha pogut conèixer gràcies al futbol i també desitja que no perdi el món de vista. «A vegades els nens idealitzen el futbol d’elit. Jo intento que el meu fill mantingui els peus a terra, perquè arribar al món professional no és gens fàcil. Ara s’ha de divertir», transmet el migcampista català.

Nou repte en una lliga emergent

En les últimes setmanes s’ha fet oficial el fitxatge de Joan Verdú pel Qingdao Huanghai, de la segona divisió xinesa. «És una competició poderosa econòmicament. S’està signant a futbolistes contrastats. El nostre objectiu és ascendir a primera», revela el jugador barceloní. Jordi Vinyals és l’entrenador del Qingdao i compta amb un cos tècnic on gairebé tothom parla català.

«Conec a Jordi Vinyals de tota la vida. Sé quina és la seva forma de treballar i de motivar els jugadors. Això ja és molt», assegura Verdú. Abans de començar el campionat, el Qingdao farà pretemporada a Barcelona, fet que permetrà a Verdú tenir un ull posat en els partits del seu fill. El migcampista creu que l’experiència que va viure a Abu Dhabi l’ajudarà ara. La gent té un perfil similar. Has d’estar a sobre perquè treballin al màxim», sentència. Al CF Alella tothom li desitja sort.